תאונת דרכים עם קורקינט ממונע: האם חברת הביטוח תשלם לכם פיצויים?

תאונות דרכים עם קורקינט ממונע הפכו, לצערנו הרב, לשכיחות מאוד במהלך השנים. מצד אחד, ישנה עלייה מתמדת בשימוש בקורקינטים, מצד שני, מעט אכיפה, מעט רגולציה ויותר מדי אנשים משתמשים בכלי בצורה לא בטוחה ולא אחראית. השאלה הנשאלת היא, האם במקרה של תאונה, חברת הביטוח תהיה מוכנה לשלם פיצויים על פגיעה וחבלה?

תאונות דרכים עם קורקינט ממונע – סיטואציות אפשרויות ואיך חברת ביטוח פועלת בנושא

תאונות דרכים עם קורקינט ממונע יכולות להתרחש בצורות שונות. החל מתאונה בין רוכב קורקינט לבין נהגים בכלי רכב שונים, בין רוכב קורקינט לרוכבים בכלים אחרים (לדוגמא, אופניים או קורקינט לא ממונע) וכן בין אם רוכבים להולכי רגל או אפילו אנשים שעומדים בשולי הדרך, ללא תנועה.

בעל רכב, כידוע, חייב לעשות ביטוח חובה אם הוא רוצה לנהוג בו כחוק. לכן, אם האחראי על התאונה הוא הנהג, הרי שהרוכב יכול לתבוע את חברת הביטוח של הנהג ולקבל פיצוי. אך החוק איננו מחייב רוכבי קורקינט לרכוש ביטוח חובה. לכן, אם הם אחראים על התאונה, אפשר לתבוע אותם באופן אישי, במידה והם לא רכשו פוליסת ביטוח באופן וולנטרי.

במילים אחרות, רוכב קורקינט ממונע המוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים, מוטב לו לרכוש פוליסת ביטוח גם אם החוק איננו מחייב זאת, בשביל שהוא יוכל להתמודד עם מקרים של תביעות נגדו. מנגד, אם הוא נפגע בתאונה כתוצאה מפגיעה של בעל רכב, יהיה נכון מצידו לתבוע את חברת הביטוח של הנהג בשביל לקבל פיצוי כספי על הפגיעה.

פוליסת ביטוח

איך מתנהלים במצב של תאונת דרכים בצורה נכונה?

רוכב קורקינט חשמלי צריך לזכור שמעבר לפגיעה הפיזית שתחייב טיפול, הרי שהוא עלול להתמודד גם עם מצב של הפסד ימי עבודה וכן אובדן ימי עבודה, לכן עליו להתנהל בצורה מהירה ויסודית מול חברת הביטוח ומול כל הגורמים אשר מעורבים בתהליך, בשביל שהוא יוכל לקבל פיצויים בהקדם ואת הסכום המלא שמגיע לו.

לשם כך, חיוני לא רק לרכוש פוליסת ביטוח מותאמת לרוכבי קורקינט חשמלי אלא גם להיעזר בשירותיהם של אנשי מקצוע שיכולים ללוות ולעזור בתהליך. לדוגמא, משרד עורכי דין דוד סער מתמחים בתביעות ביטוח ובפרט במקרים של תביעות בעקבות תאונות דרכים עם קורקינט חשמלי.

על מנת לקבל את הפיצוי בעקבות התאונה, יש להקפיד לשמור את כל המסמכים הרלוונטיים לגבי התאונה וכן לגבי הוצאות כספיות שנדרשו עקב הטיפולים שהגיעו אחרי התאונה. מדובר על מסמכים שיהיה צורך להציג אותם בפני חברת הביטוח וכן במידה ומגישים תביעה לבית משפט.

בסיכומו של דבר, בהיעדר חוק מוגדר בנושא, חשוב מאוד שבעל קורקינט חשמלי ידאג לעצמו, כך הוא יוכל לקבל את הפיצוי הנדרש במקרה של תאונת דרכים.